Dropon

Intuitive tool for optimized deliveries

Overall rating

4.9 /5
(15)
Value for Money
4.6/5
Features
4.5/5
Ease of Use
4.6/5
Customer Support Software
4.7/5

100%
recommended this app
Sort by

15 Reviews

Jonathan
Jonathan
Overall rating
  • Industry: Food Production
  • Company size: 11–50 Employees
  • Used Daily for 1+ year
  • Review Source

Overall rating

  • Value for Money
  • Ease of Use
  • Customer Support Software
  • Likelihood to recommend 10.0 /10

Ideal solution for efficient planning

Reviewed on 2020-05-22

When we started a new project that needed an efficient tool for planning and keeping track of our...

When we started a new project that needed an efficient tool for planning and keeping track of our trips, we found Dropon was the best match. We never regretted choosing for Dropon.
I've worked with Dropon for some years now, and it still amazes me how easy it is for new people to learn the ins & outs of it. The rest of the team was able to work with the tool in less than 2 weeks.

Pros

- User friendly
- Total solution for planning
- Flexible & very accessible team behind Dropon
- Constantly improving, based on user feedback

Cons

- Minor bugs
- Planner view zooms out every time it refreshes

Response from Dropon

Hi Jonathan, thank you for your review. We are happy to have you as our partner.

Niels
Overall rating
  • Industry: Package/Freight Delivery
  • Company size: 201–500 Employees
  • Used Daily for 6-12 months
  • Review Source

Overall rating

  • Value for Money
  • Ease of Use
  • Customer Support Software
  • Likelihood to recommend 10.0 /10

V-Packs

Reviewed on 2021-03-08

Pros

- Easy to use as a planner
- Real-time tracking of the drivers

Cons

- Rescheduling deliveries after importing excel-files should be easier

Response from Dropon

Hi Niels,

Thanks for your review and feedback. We've sent you an e-mail asking for some more details on the problem you are describing. We will definitely take a look into this!

Always open to constructive remarks! Thanks again

Ward
Overall rating
  • Industry: Sports
  • Company size: 11–50 Employees
  • Used Daily for 1-5 months
  • Review Source

Overall rating

  • Value for Money
  • Ease of Use
  • Customer Support Software
  • Likelihood to recommend 10.0 /10

Review dropon door cyclobility

Reviewed on 2021-04-10

Pros

ease of implementation & use of the applicaiton

Cons

making minor changes in a finished planning more easy.

Jasdeep
Overall rating
  • Industry: Transportation/Trucking/Railroad
  • Company size: 11–50 Employees
  • Used Daily for 6-12 months
  • Review Source

Overall rating

  • Value for Money
  • Ease of Use
  • Customer Support Software
  • Likelihood to recommend 8.0 /10

All in one Delivery software

Reviewed on 2023-04-17

Pros

-Makkelijk en overzichtelijk user interface-Algemeen makkelijk te gebruiken functies-Werkt snel

Cons

-standaard plug- in integraties met verschillende (veel gebruikte) platformen

Response from Dropon

Thank you for your feedback, Jasdeep!

Ken
Ken
Overall rating
  • Industry: Transportation/Trucking/Railroad
  • Company size: 11–50 Employees
  • Used Daily for 1+ year
  • Review Source

Overall rating

  • Value for Money
  • Ease of Use
  • Customer Support Software
  • Likelihood to recommend 10.0 /10

DROPON samenwerking met VETERINARY SERVICES & LOGISTICS

Reviewed on 2023-04-17

Pros

Sinds we bij Veterinary Services & Logistics met DROPON werken hebben we:* meer controle over de leveringen dmv foto's bij aflevering* correcte data aangaande leveruren* makkelijk traceren van chauffeurs door live tracking* snelle feedback naar klanten toe over levertijden indien gewenst* inplannen van nieuwe klanten op route wordt zeer makkelijk doordat je de gegevens hebt van klanten die in de buurt liggen. Hierdoor kan ik aan onze vertegenwoordigers de correcte informatie geven wanneer men me vraagt wanneer bijvoorbeeld het verwachte leveruur voor een nieuwe klant gaat zijn.* rapportage naar het management is eenvoudig: gemiddeld aantal stops per route, aantal gereden km's, tijd die de chauffeur over het traject doet... Hierdoor kan ik alle kosten verantwoorden naar het management toe.* aanpassingen aangaande masterdata die nodig is bij bijvoorbeeld het invoegen van nieuwe chauffeurs, nieuwe klanten, nieuwe wagens etc. wordt zeer snel behandeld door het DROPON team.* er bestaat de mogelijkheid om ons ERP systeem rechtstreeks te linken met DROPON, maar zover zijn we nog niet gegaan. Voorlopig wordt er een export (excel spreadsheet bijvoorbeeld) genomen uit ons ERP systeem (S4H) met de nodige data en deze worden dan via mail naar DROPON gestuurd en alzo opgeladen in DROPON. * elke chauffeur heeft op zijn smartphone de gebruikersapplicatie met zijn persoonlijke login.* elke kaaimeester en ikzelf hebben op onze PC de bestuurdersapplicatie.

Cons

* buiten het mobiele netwerk dat soms niet mee wil werken, hebben we eigenlijk geen problemen met DROPON, en zelfs hieraan kan DROPON zelf niets veranderen. Dus eigenlijk geen nadelen :-)

Response from Dropon

Thank you so much for this valuable feedback Ken! :)

Dries
Overall rating
  • Industry: Arts & Crafts
  • Company size: 51–200 Employees
  • Used Daily for 2+ years
  • Review Source

Overall rating

  • Value for Money
  • Ease of Use
  • Likelihood to recommend 10.0 /10

Handige en vooral tijdbesparende tool!

Reviewed on 2023-04-21

Terwijl voordien al onze transportroutes manueel werden opgemaakt doet dropon dit nu in de plaats...

Terwijl voordien al onze transportroutes manueel werden opgemaakt doet dropon dit nu in de plaats op efficiënte wijze.Dit voor onze 4 vrachtwagens en 2 bestelwagens.De tijd die ik hiermee als transportplanner uitspaar is meer dan noemenswaardig!

Pros

- eenvoudig in gebruik- tijdbesparend- snelle service en ondersteuning bij vragen of een probleem- makkelijk om eerder uitgevoerde ritten terug te vinden

Cons

Heel sporadisch maakt de routeplanner wel eens een kleine onlogische fout maar dit is wel heel uitzonderlijk en minimaal qua impact.

Response from Dropon

Hi Dries,

Thank you for your feedback! It's truly great to hear that you enjoy working with us :)

We see that you gave us a 0/5 for customer support. What can we do to improve in that field? Or was this a slight mistake?

Inge
Overall rating
  • Industry: Transportation/Trucking/Railroad
  • Company size: 11–50 Employees
  • Used Weekly for 2+ years
  • Review Source

Overall rating

  • Value for Money
  • Ease of Use
  • Customer Support Software
  • Likelihood to recommend 8.0 /10

Van louter express transporten nu ook naar distributie op maat

Reviewed on 2023-04-14

Voor onze uitbreiding van louter expresstransport naar distributie leveringen op maat is Dropon een...

Voor onze uitbreiding van louter expresstransport naar distributie leveringen op maat is Dropon een echte meerwaarde. Nu kunnen we heel snel inspelen op projecten met diverse drops. Dit zowel naar kostencalculatie als ook voor de uitvoer van de rit zelf. We zijn ook uiterst tevreden over de service die we krijgen bij vragen of mogelijkheden , we worden steeds heel snel geholpen.

Pros

Volgende functionaliteiten hebben de meeste impact in de verwerking en uitvoer : Import van lijsten in dropon - optimalisatie volgens ingestelde parameters - visiualiteit van de rit - printen van labels - envoudig gebruik van de app door de chauffeurs - alle nodige info zichtbaar voor de chauffeur in de app - realtime opvolging voor planning - mogelijkheid om onze klanten te laten deelnemen op het platform en hun rit te zien -

Cons

planningsbord - software niet interessant voor A naar B ritten - niet mogelijk om te integreren met onze huidige software

Stefaan
Overall rating
  • Industry: Music
  • Company size: 51–200 Employees
  • Used Daily for 2+ years
  • Review Source

Overall rating

  • Value for Money
  • Ease of Use
  • Customer Support Software
  • Likelihood to recommend 9.0 /10

Ideale toevoeging aan onze logistieke flow die vanuit Business Central wordt beheerd

Reviewed on 2023-04-21

Pros

Customer centricity ten top : voor ons is de track en trace die de klant ontvangt één van de belangrijkste redenen om met Dropon te werken. Ook als kleine transporteur( we doen de leveringen van onze piano's via onze 4 eigen vrachtwagens) biedt het pakket een enorme meerwaarde.

Cons

Qua statistieken zijn de mogelijkheden beperkt, tenzij een vrij dure optionele module wordt besteld.

Response from Dropon

Hi Stefaan,

This is truly great to read, thank you for your feedback!

Expanding the statistics is part of our roadmap.

Ben
Overall rating
  • Industry: Chemicals
  • Company size: 201–500 Employees
  • Used Daily for 2+ years
  • Review Source

Overall rating

  • Value for Money
  • Ease of Use
  • Customer Support Software
  • Likelihood to recommend 10.0 /10

Boss Paints

Reviewed on 2023-04-13

Pros

goed gebruiksgemak, vlot om mee te plannen

Cons

meerdere posten per adres moet je per stuk verplaatsen, kan niet gezamenlijk.

Response from Dropon

Thank you for your valuable feedback Ben!

Jozef
Overall rating
  • Industry: Events Services
  • Company size: 11–50 Employees
  • Used Daily for 1+ year
  • Review Source

Overall rating

  • Value for Money
  • Ease of Use
  • Customer Support Software
  • Likelihood to recommend 8.0 /10

dropon.io voor Festicup

Reviewed on 2023-04-13

Pros

Efficiënt routes plannen en klanten informeren

Cons

Route voor vrachtwagens ontbreekt, deze functionaliteit zou ons nog beter helpen.

Response from Dropon

Hi Jozef! Thank you for your valuable feedback! We actually do have route for trucks, so don't hesitate to contact us if you have an interest in this :)

Sammy
Overall rating
  • Industry: Transportation/Trucking/Railroad
  • Company size: 11–50 Employees
  • Used Daily for 2+ years
  • Review Source

Overall rating

  • Value for Money
  • Ease of Use
  • Customer Support Software
  • Likelihood to recommend 9.0 /10

Dropon: een wereld van verschil

Reviewed on 2023-05-09

Pros

Dropon is een gemakkelijke software om snel routes uit te werken. Als de routes gepland zijn, kan je deze optimaliseren. Heb je een probleem of gaat er iets fout, dan word je altijd snel geholpen en daar maakt Dropon voor mij het verschil: De service!

Cons

Op dit moment nog geen echte minpunten gevonden. Een combinatie van track en trace en Dropon zou het werk nog vergemakkelijken, maar daar zijn ook al oplossingen voor.

Response from Dropon

Hi Sammy! Dankjewel voor je mooie review :) Wat betreft de combinatie van track en trace & Dropon: we denken dat je hier het volgen van de voertuigen bedoelt, kan dat? Indien ja, dan laten we graag weten dat we druk bezig zijn met het ontwikkelen van een oplossing daarvoor!

Lorenzo
Overall rating
  • Industry: Wholesale
  • Company size: 51–200 Employees
  • Used Weekly for 1+ year
  • Review Source

Overall rating

  • Value for Money
  • Ease of Use
  • Customer Support Software
  • Likelihood to recommend 8.0 /10

Fijne samenwerking

Reviewed on 2023-04-14

Covetrus heeft een zeer positieve ervaring met Dropon, zowel bij de setup als de implementatie als...

Covetrus heeft een zeer positieve ervaring met Dropon, zowel bij de setup als de implementatie als de after-care. Daarnaast zijn we intern ook gemigreerd naar een ander ERP pakket en bij deze livegang heeft het Dropon team ook ondersteuning gegeven. Het is steeds fijn samenwerken Met Dropon waar onze vragen gehoord en beantwoord worden.

Pros

- Stabiliteit - Gebruiksvriendelijkheid- Performantie

Cons

Niet onmiddellijk een nadeel maar naar rapportage toe is er veel meer mogelijk dan dat we er nu uit halen echter moet er van de business uit meer tijd in gestoken worden.

Maarten
Overall rating
  • Industry: Transportation/Trucking/Railroad
  • Company size: 11–50 Employees
  • Used Weekly for 2+ years
  • Review Source

Overall rating

  • Value for Money
  • Ease of Use
  • Customer Support Software
  • Likelihood to recommend 9.0 /10

Dropon, maakt distributie makkelijk

Reviewed on 2023-05-08

Pros

Zeer snelle integratie in bestaande werking, zeer makkelijke tool om mee te werken!Maakt de distributiepuzzel in een fluit van een cent waardoor ons leven makkelijker wordt.

Cons

tot op heden mocht ik geen echte nadelen ondervinden.

Response from Dropon

Hartelijk bedankt voor je feedback Maarten! Heel blij om te horen dat je graag met onze tool werkt :)

Nick
Overall rating
  • Industry: Logistics & Supply Chain
  • Company size: 11–50 Employees
  • Used Daily for 6-12 months
  • Review Source

Overall rating

  • Value for Money
  • Ease of Use
  • Customer Support Software
  • Likelihood to recommend 9.0 /10

Samen werking Dropon Transforce

Reviewed on 2023-04-19

zeer positie

zeer positie

Pros

Snelheid van de planning, opzoekingen en klant tevredenheid.

Cons

Dat er bepaalde elementen nog in ontwikkeling zijn.

Response from Dropon

Thank you for your valuable feedback Nick! Happy to hear you enjoy working with our platform

Simon
Overall rating
  • Industry: Chemicals
  • Company size: 201–500 Employees
  • Used Monthly for 2+ years
  • Review Source

Overall rating

  • Value for Money
  • Ease of Use
  • Customer Support Software
  • Likelihood to recommend 10.0 /10

Goeie routeplanner!

Reviewed on 2023-04-17

Pros

Het was een zeer vlotte integratie in samenwerking met het Dropon team. De licentiekost valt zeer goed mee ivm andere producten. Het product werd zeer snel aanvaard door het planningsteam.

Cons

Ik weet er geen, de planners zullen wel enkele verbeterpunten kunnen aangeven.

Response from Dropon

Thank you for this valuable feedback, Simon! :)